Direkt zum Seiteninhalt springen

Hei
Dere pleier å gi meg så gode svar, så jeg har et nytt spørsmål til dere:
Hva er "Sahnesteif" har vi noe tilsvarende på norsk?
Tusen takk for hjelpen!

19.08.11 13:32
se her: http://www.heinzelnisse.info/forum/permalink/20974

For å utvide svaret over: Sahnesteif er et hvitt pulver men kan tilsette kremfløten mot slutten av vispinga. Den skal føre til at kremen holder seg stiv lengre (f. eks i bløtkaker med kremlag). Hvor vidt det virklelig hjelper har mest med fløtens kvalitet/konsentrasjon å gjøre.
Beskrivelse på Tysk: http://de.wikipedia.org/wiki/Sahnestandmittel
Vo

20.08.11 00:00, Cerebellum no
Siden vi først er i gang med utvidelser kan vel jeg oså bringe inn litt av min viten om dette. Vi har ikke et slikt produkt i Norge, simpelthen fordi vi ikke trenger det. Den tyske (med liten forbokstav, Vo!) fløten - Schlagsahne - holder typisk en fettprosent på ca 30. I Norge har kremfløten normalt ca. 38 % fett. Denne forskjellen er av stor betydning når det gjelder å lage stiv krem.

Hjemme hos oss, som i de fleste norske hjem, hersker 'Reinheitsgebot' for krem. De eneste tilatte tilsteningene er:
- fløte
- sukker - farin eller melis (Kristallzucker oder Puderzucker)
- vaniljesukker

En annen sak er at de fleste norske kremvispere (husmødre?) er redde for å vispe kremen tilstrekkelig stiv. Svært ofte vil de stoppe når det er de vi kan kalle 'tykkpisket fløte', og da vil den jo uansett falle sammen relativt raskt.

Skulle du likevel ønske et alternativ til Sahnesteif kan jeg anbefale å tilsette litt gelatin (nei, det staves altså ikke gelantin!). Men vær forsiktig - for mye er for mye.

23.08.11 02:33
Ikke noe med språk å gjøre, men jeg tillater meg det likevel:

"Den tyske fløten - Schlagsahne - holder typisk en fettprosent på ca 30. I Norge har kremfløten normalt ca. 38 % fett."

Her springer det jo en i øynene at problemstillingen om EU's "smørberg", som vi tidvis får høre om, bør kunne angripes fra ulike vinkler...